Tämän
ohjeen olen joskus ottanut talteen Kotivinkki-lehdestä,
eikä tietenkään leikkeestä löydy minkäänlaisia päiväyksiä. Ilmeisesti kovin
monen vuoden takaa ohje ei ole, koska keitto on jutun mukaan ollut
ravintolapäivän hitti, ja ravintolapäivää alettiin viettää vasta muutama vuosi
sitten (nythän se on jo tapahtumana kutistunut). Joka tapauksessa keiton olen
hyväksi havainnut, ja teen sitä silloin tällöin. Alkuperäinen ohje on
kymmenelle hengelle, eli tässä on pienempi versio.
Hyvä
leipä tai tuoreet sämpylät ovat ehdoton kaveri tälle keitolle! Jugurttikastikkeen
voi korvata ranskankermalla tai vaikkapa raejuustolla.
Kolme annosta
1 pieni sipuli
1
valkosipulinkynsi
2 tl öljyä
1 tl sokeria
1 tähtianis
½ tl savustettua
paprikajauhetta
1 tlk (à 500 g)
tomaattimurskaa
1 tlk (à 500 g)
paseerattua tomaattia
1 tl suolaa
mustapippuria
myllystä
noin 3 dl vettä
Jugurttikastike
2 dl kreikkalaista
jugurttia
1 rkl
sitruunamehua
(2 rkl
ruohosipulia tai persiljaa, jos on)
Kuullota
sipulisilppu öljyssä pehmeäksi, lisää sitten valkosipulinkynsi silputtuna
hetkeksi mukaan. Lisää loput ainekset ja anna kiehua hiljalleen kannen alla
vähintään puoli tuntia.