Aprikoosin
pieni kirpeys ja toscapäällysteen makeus natsaavat mielestäni täydellisesti
yhteen. Ohje löytyy myös Eeva Salosen
Ruokatorstaista.
Pohjataikina
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl säilykeaprikoosien
lientä
Päälle
1 tlk säilöttyjä
aprikooseja (425 g)
1 dl mantelilastuja (tai
enemmän)
½ dl sokeria
25 g voita
1 rkl maitoa
Ota
voi lämpenemään huoneenlämpöön. Voitele pyöreä piirasvuoka ja laita uuni
lämpiämään 175 asteeseen. Valuta aprikooseista liemi, mutta ota puoli desiä
talteen. Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna hyvin
vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan yhdessä aprikoosiliemen
kanssa.
Levitä
taikina piirasvuokaan ja asettele aprikoosinpuolikkaat pinnalle.
Kypsennä
uunin alatasolla 30 minuuttia.
Kuumenna
kattilassa maito, voi, sokeri ja mantelilastut. Nostele lusikalla täytettä
tortun pinnalle. Paista vielä uunin keskitasolla vielä noin 15 minuuttia.