Uunivanukkaista
suosikkini on crème brûlée, sulatetulla sokerilla kuorrutettu
vanukas. Tätä reseptiä (Arla) on helppo muuttaa sen mukaan, montako annosta
tarvitaan.
Neljälle
4 dl täysmaitoa
(tai kermaa ja kevytmaitoa)
4 rkl sokeria
2 tl
maissitärkkelystä
4 keltuaista
½ vaniljatangon
sisus ja tanko
4 rkl tummaa
ruokokidesokeria tai tavallista hienoa sokeria
Laita
uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Kuumenna maito, sokeri, vaniljatangon kaavittu
sisus ja tanko sekä maissitärkkelys kattilassa. Lisää seos kevyesti vatkattujen
keltuaisten joukkoon. Ongi vaniljatanko pois. Kaada seos siivilän läpi
annosvuokiin. Asettele vuoat esim. isoon uunivuokaan ja kaada vuokaan kuumaa
vettä (vedenkeittimellä kätevimmin) noin pikkuvuokien puoliväliin tai vähän
yli. Kypsennä uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja säilytä
jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka, eli vanukkaat voi aivan hyvin tehdä
tarjoilua edellisenä päivänä. Ennen tarjoilua ripottele pinnalle sokeria ja
sulata sokerit pienellä kaasukäyttöisellä polttimolla. Toinen vaihtoehto on
sulattaa sokeri uunissa grillivastuksen alla. Anna jäähtyä hetki ja nauti
rouskuvan sokerin ja pehmeän vanukkaan makoisista mauista.