Appelsiini
ja fenkoli sopivat hyvin yhteen, etenkin tässä alkuruuaksi sopivassa
salaatissa. Perusasioiden – siis appelsiinin ja fenkolin – lisäksi salaattiin
voi laittaa aineksia aterian, tilaisuuden ja jääkaapin antimien mukaan. Tähän
versioon laitoin makeaa sipulia, oliiviviipaleita ja timjamia. Lopuksi
murentelin päälle vuohenjuustoa.
Neljälle:
yksi iso tai
kaksi pienempää fenkolia
kolme
appelsiinia
makea
sipuli/tavallinen keltasipuli/punasipuli
mustia oliiveja
tuoretta timjamia
(jos on)
kastikkeeksi
appelsiineista
valunutta mehua (jos saa talteen)
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
viinietikkaa
hitusen suolaa
vähän
mustapippuria
jos kastikkeen
maku kaipaa terävyyttä niin lisää etikkaa, jos taas makeutta niin lisää hieman
hunajaa.
Leikkaa
fenkoli ohuen ohuiksi viipaleiksi, älä käytä kovaa keskiosaa. Leikkaa myös
sipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin, ettei
pintaan jää valkoista. Leikkaa se sitten neljään osaan ja leikkaa vielä
keskeltä valkoiset osat pois. Pilko lohkot. Riivi timjamista lehtiä. Pane
ainekset kulhoon ja sekoita. Lisää oliivit, kokonaisina tai viipaleina. Sekoita
kastike ja kaada salaatin päälle. Anna maustua hetki jääkaapissa.