tiistai 1. maaliskuuta 2016

Appelsiini-fenkolisalaatti


Appelsiini ja fenkoli sopivat hyvin yhteen, etenkin tässä alkuruuaksi sopivassa salaatissa. Perusasioiden – siis appelsiinin ja fenkolin – lisäksi salaattiin voi laittaa aineksia aterian, tilaisuuden ja jääkaapin antimien mukaan. Tähän versioon laitoin makeaa sipulia, oliiviviipaleita ja timjamia. Lopuksi murentelin päälle vuohenjuustoa.

Neljälle:

yksi iso tai kaksi pienempää fenkolia
kolme appelsiinia
makea sipuli/tavallinen keltasipuli/punasipuli
mustia oliiveja
tuoretta timjamia (jos on)






kastikkeeksi
appelsiineista valunutta mehua (jos saa talteen)
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl viinietikkaa
hitusen suolaa
vähän mustapippuria
jos kastikkeen maku kaipaa terävyyttä niin lisää etikkaa, jos taas makeutta niin lisää hieman hunajaa.


Leikkaa fenkoli ohuen ohuiksi viipaleiksi, älä käytä kovaa keskiosaa. Leikkaa myös sipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin, ettei pintaan jää valkoista. Leikkaa se sitten neljään osaan ja leikkaa vielä keskeltä valkoiset osat pois. Pilko lohkot. Riivi timjamista lehtiä. Pane ainekset kulhoon ja sekoita. Lisää oliivit, kokonaisina tai viipaleina. Sekoita kastike ja kaada salaatin päälle. Anna maustua hetki jääkaapissa.