Hyvää lämmitettynäkin. |
Intialaisia
kasvisruokia voi muunnella monin tavoin ja nykyään löytyy tavallisestakin
kaupasta currytahnoja mausteeksi. Tähän versioon on käytetty niitä mausteita,
joita kaapista sattui löytymään, ja hyvää tuli. Iso annos neljälle, riisiä
kannattaa keittää pienempi annos.
2 rkl rypsiöljyä
iso keltasipuli
muutama
valkosipulinkynsi
1 pieni tlk tai
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl jauhettua
korianteria
1 tl
juustokuminaa
1 tl
paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
1 tl garam masalaa
2 porkkanaa
punainen paprika
pieni munakoiso
pienehkö
kesäkurpitsa
1–2 punaista
chilipalkoa
1 tlk säilöttyjä
kikherneitä
1 tlk
kookosmaitoa (400 g)
suolaa
basmatiriisiä
Kuullota
öljyssä sipuleja ja mausteita miedolla lämmöllä. Lisää ensin pilkotut porkkanat,
ja jonkin ajan kuluttua paprika ja chilit. Lisää sitten munakoisot ja
kesäkurpitsa. Sekoittele välillä ja anna kypsyä jonkin aikaa. Lisää sitten
kookosmaito ja kikherneet ja hauduta kypsäksi. Tarkista mausteet. Tarjoa
keitetyn basmatiriisin kera.