Kaapista
löytyi pieni pussillinen (12 g) kuivattuja herkkutatteja. Tein niistä ihanan
keiton kahdelle, mutta ohje on tuplattu neljälle.
6 dl vettä
1 iso sipuli TAI
2 salottisipulia
n. 1 rkl öljyä
tai voita
1 rkl
vehnäjauhoja/Maizenaa
2 dl kermaa
1–2
kasvisliemikuutiota
muutama
pyöräytys mustapippuria myllystä
suolaa tarpeen
mukaan
jos on:
1 rkl kuivaa
sherryä
0,5–1 dl
raastettua parmesaania
Päälle:
kuivalla
pannulla rapeaksi paistettuja (luomu)pekonisuikaleita
paahdettuja
kurpitsansiemeniä TAI pinjansiemeniä TAI auringonkukansiemeniä
parmesaania
lastuina
Murenna
sienet esim. huhmareessa ja liota niitä vedessä vähintään puoli tuntia.
Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä tai voissa. Jos käytät vehnäjauhoja,
kypsytä niitä hetki sipulien kanssa. Lisää sienet liotusvesineen ja
liemikuutio. Keitä noin kymmenen minuuttia. Lisää sitten kerma ja Maizena jos
käytät sitä. Kuumenna. Lisää parmesaani jos käytät sitä ja sekoittele. Mausta.
Keiton kypsyessä paahda siemeniä kuivassa pannussa, ja viipaloi pekoniviipaleet
poikittain pieniksi suikaleiksi ja paista nekin.
Annostele
keitto lautasille ja ripottele pinnalle pekonisuikaleita ja siemeniä sekä vuole
kuormaveitsellä lastuja parmesaanista.
Parmesaanin
voi hyvin jättää pois, samaten pekonit. Keitto on hyvää ilman siemeniäkin,
mutta lisukkeilla saa keittoon lisämakuja. Keiton pinnalle voi ripotella myös
vaikkapa persiljasilppua.