torstai 28. huhtikuuta 2016

Perunasalaatti

Vapun lähestyessä tuli mieleen tehdä perunasalaattia. Tarjoilin salaattia nakkien sijaan pannulla kuumennettujen kotimaisten chorizotyyppisten makkaroiden kanssa, ja olihan se hyvä parivaljakko. Salaattiin käytän mieluiten jo valmiiksi hyvänmakuisia puikulaperunoita. Puikuloita keittäessä pitää olla tarkkana, ettei keitä niitä liian kypsiksi. Olen nähnyt perunasalaattiohjeita, joiden kastikkeeseen tulee kermaviilin lisäksi majoneesia, mutta minä olen tottunut pelkkään kermaviiliin. Kymmenen rasvaprosentin kermaviilistä tulee oikein makoisaa. Jos jääkaapissa on kapriksia, niin nekin sopivat tähän hyvin.

Neljä annosta:
400 g puikuloita tai muuta perunaa
1–2 omenaa
2 herkkukurkkua
1 sipuli
1 prk kermaviiliä
suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria
sinappia


Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä, kuori ja pilko kuutioiksi. Silppua omenat, herkkukurkut ja sipuli. Sekoita kasvikset kulhossa. Mausta kermaviili suolalla, sokerilla, pippurilla ja sinapilla. Jos maku kaipaa terästystä, niin lisää kermaviiliin hieman sitruunamehua. Sekoita kermaviili salaattiin. Anna makujen tasaantua jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään.