Vapun
lähestyessä tuli mieleen tehdä perunasalaattia. Tarjoilin salaattia nakkien
sijaan pannulla kuumennettujen kotimaisten chorizotyyppisten makkaroiden
kanssa, ja olihan se hyvä parivaljakko. Salaattiin käytän mieluiten jo
valmiiksi hyvänmakuisia puikulaperunoita. Puikuloita keittäessä pitää olla
tarkkana, ettei keitä niitä liian kypsiksi. Olen nähnyt perunasalaattiohjeita,
joiden kastikkeeseen tulee kermaviilin lisäksi majoneesia, mutta minä olen
tottunut pelkkään kermaviiliin. Kymmenen rasvaprosentin kermaviilistä tulee
oikein makoisaa. Jos jääkaapissa on kapriksia, niin nekin sopivat tähän hyvin.
Neljä annosta:
400 g puikuloita
tai muuta perunaa
1–2 omenaa
2 herkkukurkkua
1 sipuli
1 prk
kermaviiliä
suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria
sinappia
Keitä
perunat kuorineen. Jäähdytä, kuori ja pilko kuutioiksi. Silppua omenat,
herkkukurkut ja sipuli. Sekoita kasvikset kulhossa. Mausta kermaviili suolalla,
sokerilla, pippurilla ja sinapilla. Jos maku kaipaa terästystä, niin lisää
kermaviiliin hieman sitruunamehua. Sekoita kermaviili salaattiin. Anna makujen
tasaantua jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään.