Cashewpähkinät
antavat mukavaa makua näihin kasvispihveihin. Paistoin pihvit uunissa
leivinpaperin päällä, mutta toki ne voi paistaa pannullakin.
8 pihviä
3
dl porkkanaraastetta
(tai
2 dl porkkana- ja 1 dl palsternakkaraastetta)
2
dl rouhittua ja paahdettua cashewpähkinöitä
2–3
rkl vettä
1
muna
0,5–1dl
korppujauhoja
1 dl
silputtua tuoretta persiljaa
0,75–1
tl suolaa
öljyä
paistamiseen jos paistat pannulla.
Raasta
kasvikset. Sekoita raasteen joukkoon loput ainekset.
Ota
taikinasta lusikalla pellille leivinpaperin päälle taikinaa ja taputtele
pihveiksi. Paista 200–225 asteessa uunin
keskitasolla 20 minuuttia.
Ohje
on muunnelma Tuija Ruuskan Kasviskeittiö-kirjassa (Otava 2005) olevasta
ohjeesta.
Hyvä
makupari pihveille syntyy ananas-purjoriisistä.