Alun
perin Mysi Lahtisen Hesarissa lanseeraaman
moskovanpadan ohje löytyy netistä monelta sivustolta, mutta kirjaan sen ylös
itsellekin. Padan suosio ei ole ihme, sillä maku on mitä mahtavin. Smetanan ja
sinihomejuuston vuoksi pata ei ole kevyimmästä päästä, mutta eipä tätä joka
viikonloppu tule tehtyäkään.
Kuudelle
3
sipulia
3–4
venäläista suolakurkkua
n.
30 g voita
3
rkl hunajaa
2
tl rouhittua mustapippuria
ripaus
cayennenpippuria
1
kg naudan(sisä)paistia
3
rkl vehnäjauhoja
4–5
dl lihalientä
150
g Aura-juustoa
240
g smetanaa
Ota
liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruuanlaiton aloittamista.
Kuori
ja silppua sipulit. Sulata voi padassa ja paista sipuleja hetki. Lisää hunaja
ja 3 pieniksi kuutioiksi pienittyä suolakurkkua. Paistele hetki ahkerasti käännellen.
Lisää pippurit ja kääntele niitäkin hetki.
Kuutioi
lihat ja ruskista ne pienissä erissä voin ja öljyn seoksessa. Lisää pataan.
Huuhtele paistinpannu lopuksi vesitilkalla ja kaada sekin pataan. Ripottele
jauhot pataan ja sekoita hyvin. Lisää sitten kuuma lihaliemi ja sekoita. Lisää
sitten murusteltu sinihomejuusto ja sekoita kunnes juusto on sulanut. Lisää
sitten vielä smetana ja sekoita.
Laita
kannella peitetty pata 200-asteiseen uuniin kypsymään tunnin ajaksi.
Alenna
lämpö sitten 150-asteeseen ja kypsennä vielä tunti tai kaksi. Ota kansi hetkeksi
padan päältä pois. Pilko vielä 1–2 suolakurkkua ja lisää valmiin padan päälle.
Kaveriksi
sopivat perunat tai riisi. Hasselbackan perunat ovat hieman juhlavampi
vaihtoehto keitetyille perunoille.