maanantai 23. tammikuuta 2017

Linssi-makkarapata



Jostakin luin, että saksalaisten tuorepasta späzleä syödään linssipadan kanssa. Jostakin muualta puolestaan luin että sitä syödään makkaroiden kera, tai sunnuntaipaistin. En osannut päättää mitä spätzlen kanssa tarjoaisin ja tein sitten linssi-makkarapataa. Hyvää tuli. 
 
Neljälle
1 pkt raakaa mausteista makkaraa, esimerkiksi chorizotyyppistä
2 dl vihreitä linssejä
sipuli
pari valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
persiljaa (jos on)




Laita linssit kiehumaan suolattuun veteen tai kasvisliemeen. Leikkaa makkarat reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paista makkarapaloja pannulla öljyssä. Lisää hetken kuluttua sipulit ja kääntele. Anna kypsyä hetki. Lisää sitten tomaattimurska. Anna hautua. Valuta kypsät tai lähes kypsät linssit ja lisää pataan. Anna taas hautua hetki. Mausta. Lisää lopuksi pinnalle tuoretta silputtua persiljaa.