Tämä
salaatinkastike kulkee myös nimellä taivaallinen salaatinkastike. Voi ajatella,
että tulisuutta lisäämällä saa paholaisen version, jolloin makeampi ja miedompi
olisi sitä taivaallista. Väkevyyttä makuun saa lisäämällä valkosipulin määrää,
käyttämällä tulisempaa sinappia, laittamalla väkiviinaetikkaa omenaviinietikan
sijaan ja panemalla tomaattisosetta ketsupin sijaan.
Kastike
säilyy hyvin jääkaapissa, ei toki kuukausikaupalla, mutta todennäköisesti tulee
syödyksi ennen härskiintymistä. Sopivaa herkkua joulun ajan salaateille ja
ruokalahjaksi.
noin 5 dl valmista kastiketta
1
punainen paprika
1
sipuli
2–5
valkosipulinkynttä
0,75
dl sokeria
3
rkl sinappia
0,75
dl omenaviinietikkaa
1
tl suolaa
1
tl kuivattua basilikaa
0,5
tl mustapippuria
1
prk (70 g) tomaattisosetta
3
dl öljyä
Puhdista
paprika ja pilko se monitoimikoneeseen. Kuori ja paloittele sipulit, lisää
monitoimikoneeseen ja surauta soseeksi. Hätätilassa käytä sauvasekoitinta. Lisää
muut ainekset paitsi öljy, Sekoita tasaiseksi. Lisää viimeiseksi öljy ohuena
nauhana koneen käydessä. Purkita tai pullota puhtaisiin
lasitölkkeihin/pulloihin.